FX Eğitim Modelinin Kurucusu Dorukhan Demirkıran

1991 İstanbul doğumludur. İlk ve ortaokul eğitimini Altunizade Hafize Özal İlköğretim Okulu, lise eğitimini Nabi Avcı Fen Lisesi nde tamamlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde eğitimine devam etmiştir.
Eğitimi döneminde, iki yıl toplamda üç kulvarda matematik olimpiyat birinciliği kazanmıştır. Matematiğe karşı olan eğilimini üniversitenin ilk yılından itibaren özel ders vererek perçinlemiş olup, öğretmenlik mesleğinin temelleri de bu şekilde başlamıştır. Aynı dönemde dershanecilikte kalabalık sınıflara nazaran az kişi ile eğitim ve birebir öğrenci takibi sistemi oluşturulmuş ve bu sistemi Türkiye’de ilk defa uygulayan eğitimcilerin asistanlığını yapmıştır.
VIP eğitim düşüncesini dersanecilikle buluşturan ekibin içerisinde yer almış ve bu süreçte birçok ders formatını denemiştir.
2016 yılında Bağdat Caddesi’nde üniversite hazırlık kursu veren bir VIP kurumun LGS kursunun kuruculuğunu yapmış ve kurucu ortak olarak temellerini atmıştır. 2018 yılında Orhan Eriş Akademi ye transfer olmuş, VİP eğitim anlayışını ve temellerini, tüm bilgi ve birikimini ortaya koyarak bugüne kadarki sürecin yönetiminde pay sahibi olmuştur.
Bağdat Caddesi’nde ‘Doruk hoca’ olarak bilinen Dorukhan Demirkıran, üniversiteye giriş sınavı hazırlık grubu öğrencilerinin geometri derslerini, liselere giriş sınavı hazırlık grubu öğrencilerinin matematik derslerinin eğitimini vermiş olup kurumun yönetiminin başında yer almıştır.
2024 yılında Küçükyalı’ya, Bağdat Caddesi’nde uzun yıllar birlikte çalıştığı öğretmen kadrosunun tamamı ile birlikte gelmiştir. Bugüne kadar elde edilen sayısız başarının mimarı olan öğretmen kadrosu ile 2024/2025 eğitim yılında butik eğitim anlayışıyla hizmet verecektir.

FX Eğitim Modeli Nedir?

FX Eğitim, öğrencileriyle yakından ilgilenmeyi esas alan, sıkı bir ödev takip sistemi olan, maksimum sayıda ders üreten, 8-10 kişilik gruplarla veya birebir eğitim veren bir kurumdur. FX eğitimde 7.sınıf, 8.sınıf, 10.sınıf, 11.sınıf ve mezun öğrencilerimiz için paket programları uygulanmaktadır. 3.sınıf, 4.sınıf, 6.sınıf ve 9.sınıf için birebir ve grup ders imkanlarımız mevcuttur.

FX Eğitim Felsefesi

“Hallederiz” De Nasıl?
“Eksik olduğu konulara göre takviye yaparız”

  • Hangi aralıklarla hangi argümanla tespit edilip, hangi dönemde kiminle, nasıl bir takviye yapılacak?

“Anlamadığı yerleri gelip hocalarına sorabilir”

  • Hangi branşlar, hangi günler var?
  • Ne Zaman? Okul çıkış saati, kurs arasında mı?
  • Kendi dersinin öğretmeni mi, yoksa başka bir öğretmen mi?
  • 100-150 kişinin olduğu bir kurumda hangi saat dilimlerinde kaç soru sorabilir?

“Her hafta dilediği dersten özel ders alabilir”

  • Her öğrenci matematik dersi istese o hafta verilecek mi?
  • Her hafta her öğrenci için ders boşluğu bırakılıyor mu?

“Eğitim koçluğu ile takip ediyoruz”

  • Haftada bir gün 15 dakika ile mi?

“Her hafta deneme sınavı uyguluyoruz”

  • Bu denemeler yapıldıktan sonra, öğrenci çözemediği soruları nasıl soracak?
  • Güncel Türkiye geneli denemeler mi yoksa geçmiş yıllardan elde kalan denemeler mi?
  • 20 tane yapamadığı soru olsa sadece bir deneme için minimum 60 dakika soru çözümü alması lazım ki ödevlerinde yapamadıkları hariç olan süre bu.

FX Eğitim Modeli; tırnak içerisinde, kursların verdiği ucu açık vaatlerin tamamına çözüm olarak oluşturulmuştur. FX Eğitim’de verilen tüm eğitim hizmetleri kişiye özel olarak atanmış ve sabittir. Haftadan haftaya değişmez, ders talebinde bulunma, öğrencinin uygun saatini yakalama gibi stresler ile öğrenci ve veli yorulmaz.

NEDEN

FX AKADEMİ?

Eğitim kadromuz, sınav sistemlerine hakimiyeti sayesinde öğrencilere sağlanan takip programıyla akademik başarılarını olumlu yönde artırdı. Öğretmenlerimizin oluşturduğu bu destekleyici ortam, akademik alanda sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturarak öğrencilere motivasyon kazandırdı.

Eğitim Kadromuz;
En İyisi Fx Eğitim’de

Kadromuz uzun yıllar birlikte omuz omuza çalışan ve her biri alanının en iyilerinden olan öğretmenlerimizden oluşmaktadır.

Soru Havuzu, Eksik Kapama Testi;
Sadece Fx Eğitimde

Yapamadığı sorular hangi konu kazanımlarına aitse bununla ilgili olarak FX Eğitime ait olan soru havuzundan bu kazanımlara ait sorular seçilir ve sadece bu kazanımlarla ilgili olan test hazırlanır.

Ödev Takip Sistemi;
En Sistemlisi Fx Eğitim’de

Ödevler günlük olarak FX Eğitim sisteminden verilmektedir. Ödev verilen kitapların ilgili sayfaları koparılıp zımbalanır ve kitapçık halinde öğrencimize teslim edilir.

Sınavlar;
En Sıkı Markaj Fx Eğitim’de

Her hafta ÖDS (Öğrenci Değerlendirme Sınavı) O hafta yeni öğrenilen konulardan %70, önceki konulardan %30 oranında olacak şekilde uygulanır.

Öğrenci Koçluğu; Yol Arkadaşlığı Fx Eğitim’de
Öğrencimiz haftada üç gün ödev kontrolünden geçer. Ödev raporları düzenli olarak işlenir. Haftalık olarak ÖDS (Öğrenci Değerlendirme Sınavı) yapılır ve raporlanır. Bu raporlama velimiz ve öğrencimiz ile FX Eğitim Sistemi üzerinden paylaşılır.

Her hafta ilgili raporlama ile alakalı olarak hem velimiz hem de öğrencimiz ile görüşme gerçekleştirilir. Bu görüşmenin konusu, tespit edilen eksikliklerle ilgili yol pusulasının izahı ve süresi iletilir. FX Eğitim’de ödevler günlük verilirken, ilgili matematik/geometri ödevlerinin çözümleri de Doruk hoca tarafından aynı gün içerisinde paylaşılır.
Öğrenci koçluğu FX Eğitim felsefesine göre; öğrencimiz o gün hangi soruları çözecek ise bizde çözeceğiz, matematik/geometri harici olan branşlarda yapılamayan sorular bilgi eksikliği veya yanlış okuma kaynaklı olurken, matematik/geometri branşında birçok soru tarzı olup bazı sorularda birden fazla bilgiyi birleştirmek veya yorumlama gereklidir. Bu sebeple, örneğin 25 ekim tarihinde verilen ödevini öğrencimiz bitirir ve FX Eğitim Google Drive sisteminde 25 Ekim dosyasına girerek o gün çözdüğü ödevinin tüm sorularının çözümünü dersinin de öğretmeni olan Doruk hocadan dinler.
Amaç şudur; öğrencimizin yanındayız ve öğrencimiz çözüm stiline stratejisine alışkın olduğu dersinin öğretmeninden bu çözümleri dinlemektedir. Soru çözüm dersi talep edecek de, bu sorularının tamamını soracak da, belki 15-20 gün boyunca soramadığı soruları kalacak ve unutulacak gidecek. FX Eğitim , Bu sarmala öğrencisini sokmaz. Ödevi mi var, çözer, yapamadıklarını izler kapatır. Deneme sınavı mı oldu, o akşam sınavdan sonra evine gelir kontrolünü yapar, yapamadıklarını izler kapatır. FX Eğitimin felsefesindeki koçluk, tam olarak yol arkadaşlığıdır.

En fazla ders Fx eğitimde;
Ders sayılarını ve işleniş modellemesini ayrıntılı olarak görmek için;